Кошик
Безкоштовна доставка
по всій Україні

Що вибрати для ванної кімнати: штучний камінь або натуральний камінь?

Штучний камінь вже давно застосовується у різноманітних будівництві, а натуральний камінь став використовуватися, як матеріал, ще раніше. Але питання, на кшталт: "Що ж все-таки краще? Що вибрати, натуральний або штучний камінь?", - як і раніше актуальні. Найчастіше, ці питання приходять нам на думку разом з ідеєю зробити ремонт у своїй квартирі, або ж у конкретній кімнаті, де той чи інший матеріал був би застосовним. Зокрема, у ванній кімнаті це питання пов'язане із сантехнікою.

У окремих випадках, варто віддавати перевагу певному виду матеріалу, оскільки середовище і область застосування різних кімнат - різна. Тому варто відштовхуватися від того, для якої кімнати вибирається матеріал. У нашому випадку ми розглянемо приклад вибору матеріалу для ванної кімнати.

Так все ж таки який матеріал вибрати для сантехніки: Литєвий Мармур або Натуральний Камінь?


Так як обидва матеріали досить якісні та підходять практично для будь-яких поверхонь, вибір досить складний. Тому в цьому питанні слід спиратися на кілька факторів.

Як виготовляється матеріал?


На відміну від натурального каменю, що має природне походження (що визначає слово "натуральний"), ливарний мармур - композитний матеріал, основа якого - затверджена поліефірна смола і мінеральний наповнювач. Наповнювачем може бути крихта з мармуру, кварцовий пісок тощо. Залежно від того, які смоли та наповнювачі обрані, матеріал може бути виконаний як імітація натурального мармуру, граніту, яшми, оніксу, малахіту.

Проблема натурального каменю полягає в тому, що його дуже складно підігнати під індивідуальні розміри або якісь нестандартні рішення. Крім того, натуральний камінь є досить дорогим задоволенням, оскільки часто використовується ручна праця, а не машинне виробництво. Що ж до штучного каменю або ливарного, вироби з цього благородного матеріалу позбавлені вище зазначених недоліків.

Дані вироби виготовляються шляхом заливання різних натуральних матеріалів у форми, для подальшого затвердіння та полірування. Такий спосіб виготовлення дозволяє зробити вироби практично будь-якої форми (якщо дозволяє виробництво) та кольору. Тому навіть найсміливіші дизайнерські рішення можна втілити за допомогою штучного каменю. Крім того, ливарний мармур має ті ж переваги, що й натуральний камінь і навіть більше.

Гігієнічність та практичність матеріалу


Ванна кімната - це місце з підвищеною вологістю, тому збереження в ньому чистоти, підтримання гігієни - особливо важливо, адже вологе середовище ідеальне для розмноження бактерій, які можуть завдати шкоди здоров'ю людини. І те, наскільки просто вам даватиметься дотримання чистоти раковини, ванної або душу, меблів (кімнати в цілому), а також підтримання свого здоров'я, багато в чому залежить від матеріалу, з якого будуть зроблені вище перераховані предмети інтер'єру.

Штучний мармур, на відміну від натурального матеріалу, не має навіть мікроскопічних пір, що виключає ймовірність попадання та розмноження різних бактерій, мікробів та грибків. Також штучний мармур хороший тим, що не вбирає в себе бруд і різного роду рідини, чого не можна сказати про камінь природного походження, який завжди вбирає все, що може вбратися, і надалі ця пляма важко виводиться, якщо виводиться взагалі.

Штучний мармур у догляді не вибагливий, його поверхню з легкістю можна довести до стану "стерильної чистоти", не залишивши бактеріям і грибкам жодного шансу на виживання. Якщо ж на поверхні ливарного мармуру з'явилися різного роду механічні пошкодження — ця справа легко можна виправити шліфуванням.

До речі, вироби зі штучного мармуру стійкі до високих температур та безшумні у використанні. Можливо, знайома ситуація:
  • під час ранкових процедур, хтось із сусідньої кімнати поставив вам питання, яке ви не почули, через шум води, що перебиває;
  • або це міг бути дзвінок і швидше за все важливий (по роботі), але він отримав статус "пропущений", що заважає сприймати інші звуки, звуки води.
Імовірність подібних подій у рази знизитися з умивальниками з ливарного мармуру, які ви можете знайти у нашому каталозі інтернет-магазину сантехніки Snail. Красу наших виробів ви можете оцінити на нашому каналі YouTube. Ось одне з наших відео-оглядів:




Естетична складова

Напевно, найголовнішою перевагою штучного каменю є його здатність "вписуватись в інтер'єр". Іншими словами, вироби зі штучного каменю можуть підходити під будь-який дизайн, будь-яку колірну гаму та масштаб кімнати завдяки матеріалу з якого виготовлені вироби. До того ж, якщо ви замовляєте раковину або душовий піддон на замовлення, всі ваші фантазії, що стосуються зовнішнього вигляду виробу, легко здійсненні, адже штучний мармур утворює безшовні з'єднання за рахунок своєї пластичності. Тому не бійтеся та експериментуйте, штучний мармур для цього і створений.

Щодо натурального каменю, тут можна задовольнятися лише тим, що створила природа. Звичайно, навіть за таких умов спектр кольорів каменю природного походження досить великий, але він все ж таки не зрівняється з безмежним спектром, застосовним для ливарного мармуру.

Підсумки...

То що краще: натуральний чи штучний камінь? Не можна дати однозначної відповіді це питання. Кожен собі вирішує сам. Штучний камінь, в силу свого "походження", набагато дешевший і доступніший за натуральний, проте натуральний камінь здатний прослужити вам набагато довше (при правильному і дуже чуйному догляді). Тому єдине, що потрібно зробити, щоб не "здійснити помилку" – розставити пріоритети. Зрозумійте, що для вас найважливіше в матеріалі, який ви вибираєте і виходячи з ваших же можливостей зробіть правильний для себе вибір.