Кошик
Безкоштовна доставка
по всій Україні

Модні матеріали та кольори в дизайні ванної кімнати

До вибору палітри кольору в дизайні ванної кімнати потрібно підходити так само уважно, як і до підбору меблів і сантехніки. Здавалося б, навіщо таку серйозну увагу приділяти другорядним деталям інтер'єру?

З одного боку, давно відомо, що кольори можуть як позитивно, і негативно впливати на психологічний стан людини. З іншого боку, принципи правильного оформлення кольорів домашнього простору успішно використовуються в дизайні інтер'єру. Не секрет, що кімнати невеликого розміру можна збільшити візуально світлими відтінками оздоблювальних матеріалів або дзеркалами. З іншого боку, насичені кольори плитки або темні меблі можуть ще більше візуально зменшити місце ванної. Якщо в будинку або квартирі санвузол великої площі, тут дозволено будь-які експерименти з колірною гамою.

У колірному оформленні як ванної кімнати, так і інших приміщень житла важлива єдність стилю. У кімнаті для домашнього відпочинку немає місця для хаосу, агресивна різноманітність квітів не повинна дратувати сприйняття.

Для внутрішньої обробки приміщення ванної кімнати фахівці традиційно радять використовувати відтінки пастельної та натуральної палітри кольорів природи: трав'яного, блакитного, блідо-блакитного, світло-зеленого, ніжно-жовтого та пісочного кольорів.

Класикою вважається оформлення санвузла у білому кольорі. В силах дизайнера – експерименти з відтінками білого кольору: тут допоможуть розставлені кімнатою ефектні яскраві деталі та акценти.

Якщо білий колір вважається синонімом елегантності та чистоти, то чорний – це синонім розкоші та достатку. У правильному поєднанні із золотом або відтінками срібла обробка чорного кольору виглядатиме дуже дорого та благородно. Чорний інтер'єр санвузла – це експеримент, у якому важливу роль відіграє кожна деталь. Наприклад, ванну маленької площі, як ми вже писали, чорний колір може перетворити на подобу незатишного темного комори.

Аналогічно дорожнечу в інтер'єр санвузла може принести червоний колір. Енергійні та холеричні люди зможуть отримувати у такому інтер'єрі щоденний заряд позитивної енергії. Щоб не перестаратися, варто гармонувати червоний із чорним, золотом або сріблом.

Вдалим рішенням для інтер'єру ванної кімнати є синій або зелений колір. Синій колір асоціюється з водою та чистотою. Традиційно у дизайні ванних кімнат відтінки синього додають потрібні акценти глибини. Синій колір прикрасить санвузол у поєднанні з білим, зеленим або іншим відтінком природної палітри.

Часто в дизайні інтер'єру ванної кімнати використовуються рожевий, персиковий або блідо-фіолетовий колір. Такими яскравими деталями можна урізноманітнити простір домашнього затишку.

Компанія «Snail» – вітчизняний виробник сантехнічних виробів з ливарного мармуру – використовує можливості сучасного виробництва та виготовляє своїм покупцям вироби з 24 кольорів та відтінків. Яскравим спалахом у дизайні ванної стане червона трикутна раковина "Пегас" або незвичайний шестикутний умивальник "Астерія". За допомогою комплекту тумби Венера з умивальником Оріон легко побачити, що красиво поєднується як чорний, так і білий колір. Інший приклад: тумба Венера з раковиною Астерія у ванній кімнаті стане яскравим поєднанням білого кольору зі спалахом червоного. За допомогою фахівців ви зможете реалізувати свої найсміливіші інтер'єрні рішення!