Кошик
Безкоштовна доставка
по всій Україні

Яким має бути дизайн ванної кімнати?

Ванна кімната – це той домашній куточок, в якому мешканцю будинку чи квартири завжди має бути зручно та комфортно. Проробляючи інтер'єр санвузла, слід пам'ятати, що головним пріоритетом при виборі сантехніки, меблів та оздоблювальних матеріалів має стати функціональність їх використання під час усіх гігієнічних процедур, регулярного прання білизни тощо. Давайте розберемося разом, які правила слід слідувати, щоб створити найбільш комфортний інтер'єр ванної.

Головне – планування

У ванних кімнатах з великою площею, здавалося б, без втрат для естетики внутрішнього інтер'єру зручно розмістити все необхідне для сім'ї – зручну ванну або душову, меблі для зберігання білизни та аксесуарів, пральний автомат, умивальник із раковиною та дзеркалом, столик для догляду за шкірою обличчя і т.п. Втім, саме невдале планування всіх перелічених вище компонентів робить з просторих приміщень квартири або будинки незручні санвузли, в яких складно одночасно перебувати двом членам сім'ї. З іншого боку, ванни скромних площ можна облаштувати так, щоб було достатньо місця для всіх гігієнічних процедур і ще залишилося місце для зручного перебування всередині.

Незалежно від габаритів санвузла під час опрацювання майбутнього інтер'єру потрібно мати чітке розуміння того, що у ванна кімната має бути зручна та функціональна для кожного члена сім'ї. Ефективне планування означає грамотне використання даної площі приміщення.

Громіздку ванну, якщо не дозволяє «квадрати», краще замінити більш компактною душовою кабіною. На щастя, зараз магазини сантехніки надають великий асортимент цікавих моделей – якісні скляні душові кабіни з мармуровим душовим піддоном за цінами від виробників.

"Серце" ванної - умивальник зі стільницею або без, встановленої на тумбі. Це окрема робоча зона: умивальник, робоча поверхня, ящики для приладдя та дзеркало.

Як підібрати меблі та сантехніку

Вибирати меблі та сантехніку обов'язково потрібно, орієнтуючись на фізичні розміри кімнати та стиль її інтер'єру. Як би Ви не любили ніжитися у ванній, якщо не дозволяють реальні квадратні метри, краще забути про цю ідею та вибрати відповідну душову кабіну. Для санвузлів скромних розмірів можуть ідеально підійти компактні тумби під умивальник з одним-двома ящиками. Такий вибір дозволить заощадити безцінний житловий простір в умовах економії. Аналогічно в інтернет-магазинах сантехніки можна знайти великий асортимент – незвичайні мармурові раковини різноманітної форми та розмірів. Ви зможете підібрати саме те, що ідеально впишеться у домашній інтер'єр.

Для ванної кімнати, незалежно від площі, завжди залишаються актуальними дзеркальні та скляні поверхні. Велика кількість дзеркальних поверхонь не лише допоможе під час гігієнічних процедур, а й візуально збільшить простір санвузла.

Внутрішнє оздоблення та вибір матеріалів


Ванна кімната – це місце з агресивним, вологим середовищем. Виходячи з цього, потрібно вибирати відповідні довговічні та вологостійкі матеріали для обробки ванної кімнати. Традиційно – це керамічна плитка, натуральний та штучний камінь, мармур. Правильний вибір товарів під час покупки дозволить не лише втілювати у життя різноманітні інтер'єри, але й надовго зберегти якість та красу внутрішнього оздоблення приміщення.

За таким же принципом важливо вибирати сантехніку та меблі для ванної. Проконсультуйтеся зі спеціалістами. Не секрет, що серед різноманітності матеріалів виготовлення сантехнічних виробів є і фаворити, і аутсайдери. Професійні виробники створюють тумби для умивальників, використовуючи лише спеціальну вологозахищену деревну плиту. Це означає, що такі меблі вірою та правдою прослужать споживачеві довгі роки.

Акрил і кераміка у виробництві раковин та стільниць вважається дешевшим і водночас недовговічним матеріалом, за такою ж доступною ціною – якісна сантехніка зі штучного мармуру. Великий асортимент виробів пропонує український виробник виробів із ливарного каменю Snail.