Кошик
Безкоштовна доставка
по всій Україні

Модні кольори на 2021 рік. На що впливає колірна палітра в інтер'єрі ванної кімнати?

У світі існує безмірна кількість кольорів та їх відтінків. Перелічити все повністю - неможливо, тому визначитися з колірною гамою ванної кімнати та кімнати в цілому - завдання не з легких. Але в цій статті ми допоможемо вам зробити правильний вибір щодо кольору в інтер'єрі ванної кімнати і розповімо, які кольори актуальні в цьому сезоні, а так само як і на що впливає колірна гама приміщення.

Чорно-біле кіно з елементами High-Tech


Почнемо, мабуть, із незмінної класики: білий та чорний – це кольори, які абсолютно ніколи не вийдуть із моди. Основна роль цих двох кольорів – створення контрастів. Вони виграшно виглядають як у поєднанні один з одним, так і у поєднанні з іншими хроматичними кольорами в інтер'єрі ванної кімнати.

Найчастіше білий асоціюється у нас із чистотою як духовної, так і фізичної. Білий колір в інтер'єрі кімнати здатний налаштувати на ліричний лад і надати моральних сил, тим самим створюючи атмосферу для ванної.

В оточенні чорного кольору, кольору ночі, людина почувається спокійнішою, що знову ж таки створює більш ніж відповідний настрій для кімнати релаксації. Ці кольори та їх відтінки можна непогано поєднувати у ванній кімнаті. Наприклад, ви можете купити умивальник для ванної, а також душовий піддон у чорному кольорі, а плитку для ванної, на підлозі та стінах оформити у білих кольорах. Подібне застосування квітів є досить поширеним явищем у дизайні Хай-тек. Ось один із прикладів подібного оформлення ванної.

chornobelaya-vannaya

Наявність білого або чорного кольору в інтер'єрі ванної кімнати, як фон, підкреслює присутність цікавих контрастних декоративних і недекоративних елементів, як, наприклад, раковини з лицьового мармуру з глянсовою поверхнею (наприклад, умивальник «Афродіта» кольору капучино або золота) також різних металевих вставок.

Варто відзначити, що наявність щось металевого в оформленні ванної кімнати дедалі більше набирає популярності останнім часом. І багато дизайнерів стверджують, що металік - це нещодавно з'явився тренд, який буде актуальним протягом принаймні всього 2020-21 років.

Поклик природи

Тяга до природи насправді захопила уми багатьох людей, зокрема дизайнерів. Воно й зрозуміло! Часом почуваєшся стомленим від сірого одноманітного міського життя, і виникає бажання — втекти від цієї міської метушні ближче до природних пейзажів, проте здійснювати це бажання вдається не так часто, як хотілося б. І саме з цієї причини зародився такий тренд, як "Натуральність" під гаслом: "Якщо людина не йде до природи, природа йде до людини."

Виходячи із самого тренду, актуальними квітами в інтер'єрі ванної кімнати на майбутній сезон є зелений та коричневі кольори. Коричневий колір в інтер'єрі ванної кімнати сприяє концентрації та душевному комфорту людини, проте надлишок одного відтінку коричневого кольору в інтер'єрі (total brown) здатний викликати апатію, тому можна поекспериментувати з іншими відтінками того ж коричневого: теракотовим, бронзовим, глиняним, бежевим і т.д.

Що стосується зеленого, його величезна перевага перед іншими квітами в інтер'єрі ванної кімнати полягає в тому, що його нестача або повна відсутність у приміщенні можна заповнити рослинами. А також зелений колір і його відтінки добре поєднуються з безліччю інших кольорів: з тим самим коричневим, синім, помаранчевим, фіолетовим, рожевим і т.д.

І що вже казати про вплив зеленого кольору. Зелений колір - це по суті саме уособлення природи, яке безперечно цілюще впливає на людину, занурюючи її в повний спокій і заряджаючи новими силами. Зелений колір - одне з найвдаліших колірних рішень для ванної - місця, одним із завдань якого є поповнення втрачених сил.

Яскраві/пастельні кольори

Насичений червоний, глибокий помаранчевий, янтарно-жовтий, фіолетовий - яскраві кольори в інтер'єрі ванної кімнати, як і раніше, актуальні. Яскравим у ванній кімнаті може бути все, що завгодно, починаючи з декоративних елементів і закінчуючи сантехнікою. Однак, важливо не переборщити, яскравості має бути в міру. Надлишок яскравого кольору провокує зайве збудження нервової системи.

Ви можете зробити стіни та підлогу в білих тонах і на тлі такого контрастного кольору в інтер'єрі ванної кімнати використовувати, припустимо, жовту сантехніку і різного роду прикраси, що містять кілька кольорів (блакитний, зелений, червоний, помаранчевий).

Але, якщо ви все ж таки боїтеся переборщити з яскравими квітами, то краще вдатися до пастельних тонів того ж червоного, жовтого, фіолетового і т.д. Пастельні кольори популярні, як зараз, так і будуть популярні ще у 2021 році. Вони не такі примхливі й агресивні та впливають на людину залежно від того, пастельний відтінок якого кольору ви оберете для інтер'єру ванної кімнати.

А також пастельні кольори неймовірно круто виглядають у поєднанні з білим, чорним і сірим кольорами.

Де придбати сантехніку з різноманітністю колірної гами?

Якщо ви вже визначилися з палітрою кольору у вашій ванній кімнаті, ми пропонуємо вам замовити сантехніку в нашому інтернет-магазині Snail. Завдяки функціональному виробництву та гнучким налаштуванням у плані розмірів, колірної гами, ви можете замовити сантехніку під свій дизайн та розміри свого житла. Наші консультанти швидко опрацюють замовлення та врахують усі ваші побажання.

Безкоштовна доставка сантехніки від нашого інтернет-магазину здійснюється у всі міста України. Якість продукції перевірена роками! Ви можете почитати про нас відгуки у Google.