Кошик
Безкоштовна доставка
по всій Україні

Модні кольори у дизайні ванної кімнати

Починаючи ремонт ванної кімнати, кожна людина рано чи пізно стикається із важливим питанням – у якому кольорі оформити цей куточок свого будинку? Згадуючи нещодавній ремонт у родичів, переглядаючи варіанти в інтернеті чи магазинах сантехніки, складається думка про те, яким має бути оновлений санвузол. Який із цих варіантів – найбільш вдалий? Як правильно спроектувати інтер'єр ванної кімнати і зробити приміщення не просто красивим, але й комфортним для перебування там?

Вибір колірної гами – це непросте завдання, у цьому випадку важливо виконати деякі прості, але дуже важливі правила.

Простір санвузла можна як збільшити, так і зменшити - використовуючи певну колірну палітру. Наприклад, ванни невеликих розмірів можна збільшити за допомогою світлих кольорів та використання дзеркал. Щоб розширити межі стін та стелі в невеликих приміщеннях, дизайнери вибирають оздоблювальні матеріали та меблі світлих відтінків із холодними півтонами. Темні, насичені кольори керамічної плитки ще більше зменшують візуально приміщення. У ванних кімнатах для великих сімей, навпаки, можна експериментувати практично з будь-якими відтінками. Єдине, треба пам'ятати, що надто темні кольори створюють у великій кімнаті атмосферу похмурого та холодного підвалу.

Колір стін санвузла, декор, сантехніка і меблі повинні відповідати єдиному стилю. В інтер'єрі не повинно бути хаосу: важливо будувати дизайн ванної кімнати в одному дизайн-напрямку.

Ванна кімната – це домашній куточок релаксації та відпочинку. Потрібно пам'ятати про це, вибираючи колірне рішення, оскільки агресивні, яскраві кольори можуть дратувати сприйняття. Традиційно найбільш підходящими для внутрішньої обробки ванної кімнати вважаються такі ненав'язливі відтінки пастельної (блідо-блакитний, світло-зелений, ніжно-жовтий) та природної палітри (пісочний колір, трав'яний, блакитний).

Традиційне рішення – це ванна кімната у білому кольорі. Навіть у цьому випадку автор дизайну може експериментувати з різноманітністю: елегантність приміщенню нададуть перлинний, молочний або білий відтінки. У ванній кімнаті у білому інтер'єрі зручно розставляти акценти – незвичайними аксесуарами та яскравими деталями.

Санвузол з обробкою чорного кольору – це синонім багатства, у правильному виконанні якість преміум-сегменту. Темне внутрішнє оздоблення виглядає благородно, дорого та дуже красиво. Особливо, поєднуючись із золотом і кольором металік. Експериментувати з таким кольором можна тільки у ванних кімнатах середньої та великої площі. У маленьких санвузлах за допомогою чорного кольору не тільки візуально зменшите площу, але й зробите кімнату відпочинку темною та незатишною.

Червоний колір в інтер'єрі - це цікавий експеримент для енергійних і життєрадісних людей, яким потрібен заряд енергії щоранку. У цьому випадку головне – не перегнути ціпок. Якщо максимально використовувати червоний колір у домашньому інтер'єрі, це дратуватиме сприйняття всіх членів сім'ї. Тому яскраві відтінки краще гармонійно поєднувати з білим, чорним та сірим кольором.

Бордовий відтінок червоного можна набагато вигідніше використовувати у домашньому інтер'єрі, особливо у ванній кімнаті. Цей колір глибший і менш дратівливий сприйняття людини.

Синій означає воду і чистоту. Це традиційний колір, який використовується для дизайну ванних кімнат. Відтінки синього дизайну внутрішнього інтер'єру ванної кімнати додають потрібні акценти глибини. Цей колір добре поєднується з білим, зеленим, бежевим або іншим природним кольором.

Помаранчевий, рожевий, персиковий, фіолетовий кольори також часто застосовуються в дизайні інтер'єру ванної кімнати. У такій палітрі можна виділити деякі деталі оздоблення, елементи меблів, урізноманітнивши атмосферу домашнього затишку.

Український виробник сантехніки зі штучного мармуру «Snail» втілює в життя найсміливіші дизайнерські ідеї та пропонує виготовити на замовлення вироби у 24 колірних рішеннях. Тільки уявіть, яким яскравим акцентом у ванній кімнаті може стати шестикутна раковина «Астерія» у червоному кольорі або стильний умивальник «Пегас». Ще один приклад: підвісна тумба "Венера" ​​з умивальником "Астерія" поєднує перловий відтінок білого разом з яскравим спалахом червоного умивальника, а тумба "Венера" ​​з умивальником "Оріон" підтверджує, як вміло можна поєднувати в інтер'єрі ванної кімнати чорний і білий.