Кошик
Безкоштовна доставка
по всій Україні

Модні тенденції у дизайні ванної кімнати

Ванна кімната може стати справжнім SPA-салоном у межах будинку чи квартири. Давайте розберемося, які модні віяння на нас чекають у дизайні інтер'єру ванних у 2018-му році?

Оформлення ванних кімнат цього сезону враховує кілька цікавих тенденцій, які роблять приміщення санвузла більш функціональним і лаконічним. Сьогодні у моді – максимально прості форми меблів. На полицях інтернет-магазинів у більшості – акуратні підлогові та підвісні тумби під умивальник з найменшою кількістю ящиків для зберігання приладдя.

Візуально ванна кімната не повинна бути захаращена великою кількістю зайвих речей. Тому зараз дизайнери вітають простоту меблів та мінімум додаткового декору: найкраще залишити лише те, що використовується у ванні за призначенням.

У стислому дизайні сантехніка може стати головним акцентом. Ринок виробів для ванни зараз може похвалитися великим асортиментом моделей, колірних рішень та переліком матеріалів для використання. Сучасні виробники не бояться експериментувати з колористикою, розмірами та різноманітністю химерних форм. Таким чином, мінімалізм і простота, як головна модна тенденція в інтер'єрі ванної кімнати, поєднується з експериментами у використанні сантехніки. На вибір споживача – як вічна класика у вигляді білих ванн та раковин, так і сміливі рішення з формою та кольором. На зустріч модним тенденціям йде український виробник сантехніки зі штучного мармуру Snail, який втілює в реальність найсміливіші ідеї своїх клієнтів – у 24 колірних варіантах. Можна уявити, якою яскравою родзинкою у спокійному інтер'єрі може стати багатокутний умивальник "Астерія" червоного кольору або трикутна раковина "Пегас" у синьому виконанні. Прикладом поєднання різних кольорів (в даному випадку чорного та білого) можна назвати тумбу Венера з умивальником Оріон.

Прагнення до простоти і лаконічності підтверджує популярність такого елементу ванної кімнати, як скляні душові кабіни. Громіздкі та неекономні ванні поступово витісняють душові, які займають набагато менше місця та дозволяють зменшити кількість витраченого часу на щоденні гігієнічні процедури.

Простота як головний тренд останніх років диктує особливості внутрішньої обробки приміщення. Головне правило – що простіше, то краще. У ванній повинен бути максимум незаповненого простору, візуально його можна збільшити за допомогою дзеркал і світлих відтінків оформлення. Зараз вітається спокійна та стримана кольорова гама, перевагу краще віддавати білому, бежевому, блідо-зеленому, блакитному відтінкам. Можна включати в дизайн інтер'єру маленькі включення яскравих кольорів. У моді – використання у ванній природних матеріалів та фактур. Зараз часто використовується в дизайні інтер'єру ванної кімнати дерево і навіть плитка для підлоги, яка імітує морську гальку.

Якщо є можливість, потрібно максимально використовувати природне, а також багаторівневе штучне освітлення.