Кошик
Безкоштовна доставка
по всій Україні

Помилки у дизайні інтер'єру ванної кімнати: як виправити.

Всі ми люди і, як відомо, нам властиво помилятися. Ми здійснюємо помилки протягом усього нашого життя: спотикаємось, відразу робимо висновки і йдемо далі, ну або не відразу робимо висновки і продовжуємо спотикатися, поки не зрозуміємо, що ми робили не так. Але є такі помилки, виправити які варто величезної кількості часу, нервів та засобів, тому найкраще буде їх не допускати. І, як ви вже зрозуміли (із заголовка цієї статті), ми говоримо про помилки щодо оформлення вашої ванної кімнати.

Неправильне співвідношення меблів та простору


Ідей багато, бажань стільки ж, а їхня реалізація не завжди можлива, принаймні в повному обсязі. І одним із факторів, що створює проблеми із втіленням у реальність ваших задумів – облік простору.

Найгостріше це питання, коли місця не вистачає. Так, маленька ванна кімната диктує свої певні правила, змушуючи вас спуститися з легкого та безтурботного світу мрій та фантазій у не таку легку реальність, як говорити з небес на землю. Але навіть у маленькій ванній кімнаті можна відтворити свій рай на землі. І щоб не припуститися помилки, яка здатна перетворити вашу ванну на якусь подобу комори, слід грамотно підходити до питання про співвідношення простору та його вмісту.

Маленька порада. Найчастіше, кути в більшості випадків залишаються без такої належної уваги, адже використовуючи їх ви могли б непогано так "заощадити місце", необхідне для комфортного перебування у ванній кімнаті. Існує пристойна різноманітність кутових меблів для ванної: полички, шафки для зберігання різного роду речей, найкраще підвісні (адже так залишається доступним місце "під", яке ви так само можете залучити як вам заманеться), навіть стільниці для ванної кімнати є у варіанті. кутові", і сантехніка (душові кабіни, раковини) і т.д.

Якщо ви володар досить великої або навіть величезної ванної кімнати, то не поспішайте радіти, бо можливість припуститися помилки, пов'язаної з питанням про співвідношення меблів і площі ніяк не омине вас. Так, помилка у вигляді "нагромадженості" для великих ванних приміщень є малоймовірною. Але, завжди є ризик, пов'язаний з нестачею меблів (що так само "не є добре"), або з нерівномірним її розподілом. Грубо кажучи, коли в "правому кутку" душ, раковина, унітаз, а в "лівому" горщик із квіткою. Безглузда картина, чи не так? Тому планування, планування та ще раз планування.

Ще одна маленька порада! Для самостійного планування кімнати вам можуть надати слушну допомогу спеціально створені для цієї програми. Ви зможете змоделювати вашу майбутню ванну кімнату (якщо ми вже про неї говоримо) з урахуванням всіх параметрів і тим самим відгородити себе від деяких можливих помилок у дизайні інтер'єру.

Банальні помилки у виборі матеріалу


Бо вибір матеріалу для обробки або сантехніки просто величезний, то і можливість допустити певні помилки при його виборі така ж велика. Для ванної кімнати, зі зрозумілих причин, характерні часті та сильні перепади температур, а також підвищена вологість, тому вибирати матеріал не зважаючи на ці дві особливості, м'яко кажучи, безрозсудно! Ну, якщо ви знаходите своєрідне задоволення в частих ремонтних роботах або вам просто нема куди подіти кошти, то, будь ласка, справа ваша! Ми ж говоримо про ремонт ванної кімнати, який прослужить довгі як мінімум роки, не вимагаючи додаткових і спочатку непотрібних витрат.

Найчастіше, багато хто робить дурну помилку при виборі матеріалу, ставлячи його вартість понад усе (це "всього", звичайно ж, включає якість), тому коли справа стосується перетворення вашого місця проживання, будьте обережні з бажанням "заощадити при першій же можливості". Але не поспішайте купувати все найдорожче, адже дороге не означає краще, а відносно низька ціна не завжди говорить про низьку якість. Здавалося б, така побита та змучена всіма тема - "співвідношення ціни і якості", проте як результат: покупка дешевих матеріалів з метою економії, через рік чи навіть пів року - ремонт за новою.

Враховуючи насамперед якість, а потім уже ціну, одним з усіляких оптимальних варіантів композиту є вироби зі штучного (ливарного) мармуру. Це один із видів штучного каменю. Коротко, переваги штучного каменю у ванній кімнаті: висока міцність, довговічність, екологічність та чудова естетична складова.

З лиття мармуру виготовляється все, що вашій душі завгодно, різноманітність форм і кольорів виробів просто безмежна. Інтернет-магазин «Snail» пропонує вам величезний вибір виробів з ливарного мармуру: наприклад, стільниця зі штучного мармуру («Медея» та «Артеміда» у різних розмірах, а також сольна «Грація»), що носить у собі практичну функцію та здатна прикрасити приміщення одним лише своєю присутністю, або душовий піддон з того ж матеріалу, який буде чудово виглядати в комплекті зі скляною душовою кабіною і багато іншого.

Зонування? Ні, не чули...


Ще один дуже крутий прийом у дизайні інтер'єру, який успішно всіма ігнорується, – зонування. Помилкове уявлення про зонування: нагромадження кімнати якимись, здавалося б, марними ширмами. Але чи настільки вони марні, як вважають багато хто, та й чи тільки ширмами і різними перегородками можна розмежувати кімнату?

Зонування кімнати, за своєю суттю і є "раціональне використання території", про яке ми всі так дбаємо. Воно задіяне для більш комфортного та функціонального перебування у ванній кімнаті. Особливо вдало використання такого дизайнерського приймання в поєднаному санвузлі, щоб розмежувати зону зі скляною душовою кабіною (або композитною ванною) і зону, де розташовується унітаз і тумба з умивальником зі штучного мармуру.

Якщо вас лякає думка про те, що ще один предмет інтер'єру може "вкрасти" і так місце, що не вистачає, не турбуйтеся. Зонування може бути "настільки очевидним", тобто. розмежування простору може відбуватися без використання таких перегородок, що лякають вас, і ширм. Наприклад, розділити приміщення можна за допомогою різного оздоблення стін або кольору того ж настінного покриття, а також за допомогою висоти стелі, вибирайте на свій розсуд і з урахуванням ваших можливостей, але тільки не нехтуйте цим приймання, адже він здатний підвищити функціонал і комфортабельність ванної кімнати.