Кошик
Безкоштовна доставка
по всій Україні

П'ять прийомів для створення дизайну ванної кімнати

Робота над створенням дизайну інтер'єру – це складне завдання, яке має масу тонкощів та підводного каміння. Не дарма цим займаються навчені професіонали з профільною освітою та спеціальними навичками. Які правила цієї гри необхідно знати, щоб створити неповторний, стильний та індивідуальний простір ванної кімнати?

Приготування концепції. Створювати дизайн інтер'єру потрібно починати з аркуша паперу та ручки. Будь-який дизайнер спочатку сідає за стіл і продумує, в якому напрямку рухатися, визначає особливості, вибирає стиль і колірну гаму. Така робота значно допоможе визначити межі, напрямок, у якому варто рухатися. Дизайнер продумує особливості приміщення та продумують усі можливості для майбутньої роботи, вибираючи з них найкращі.

Ще одне важливе завдання – створити композиційний центр, фокусну точку кімнати. У ванній точкою традиційно є раковина з дзеркалом, зазвичай встановлена ​​в центрі стіни. У спальні таким центром стане велике ліжко з гарним узголів'ям, у вітальні – камін, на кухні – стіл для їди. Українські виробники сантехніки готові експериментувати з квітами та формами, створюючи цікаві рішення для ванних кімнат. Наприклад, вітчизняна компанія Snail у лінійці своїх товарів, серед іншого, пропонує кілька незвичайно стильних виробів. Подивіться, яким яскравим спалахом стане багатокутний умивальник «Астерія» у червоному кольорі або синя трикутна раковина «Пегас».

Інші деталі, вважають дизайнери, мають поповнювати композиційний центр, наголошувати на його красі. Наприклад, у ванній красі раковини або душовій яскраво підкреслює правильну оформлену систему освітлення.

Під час ремонту є речі, на яких не варто заощаджувати. Особливо якщо йдеться про створення дизайну інтер'єру ванної кімнати. Якісна сантехніка з багаторічною гарантією, предмети меблів – це речі, в які варто вкладати гроші, враховуючи, наскільки довго вони можуть прослужити.

Часи, коли рівень достатку в сім'ї можна було вивчити за кількістю килимів та кришталевих ваз, минули. Сьогодні дизайнери запевняють, що потрібно позбавляти життєвого простору від мотлоху і непотрібних у повсякденності речей. У ванній кімнаті не повинно бути багато зайвих речей. Всі ці непотрібні дрібнички перевантажують інтер'єр. Залишіть лише те, що дійсно необхідно або варто залишати перед очима.

Допомогти у створенні ідеального дизайну інтер'єру зможуть актуальні тренди. Головною тенденцією в роботі над ванною кімнатою в останні кілька років можна назвати функціональність та простоту оздоблення приміщення. Жителі сучасного світу хочуть жити у зручному не обтяженому зайвими деталями просторі. Біля раковини має бути зручно робити щоденні гігієнічні процедури, у ванній – купатися. Особливо це правило важливо за умов невеликої площі санвузла, коли на вагу золота кожен зайвий квадратний метр.

Під час оформлення інтер'єру ванної кімнати варто враховувати кілька цікавих тенденцій. По-перше, у моді зараз прості форми меблів. Вибір дизайнерів – акуратні підлогові та підвісні тумби під умивальник. Прості, з мінімальною кількістю скриньок для речей.

Синонім зручності у сучасній ванній кімнаті – це скляні душові кабіни. Громіздкі та неекономні ванни йдуть у минуле, їх замінюють гідробокси простої конструкції у дві скляні стіни, дверцята та кам'яний піддон.

Про такі прості прийоми варто пам'ятати під час створення інтер'єру. Планування, яскраві деталі та принцип функціональності приміщення – головні правила, якими варто керуватися під час втілення у реальність задуманого плану.