Кошик
Безкоштовна доставка
по всій Україні

Запитай у дизайнера: 5 порад в оформленні маленької ванної кімнати.

Невелика ванна кімната у квартирі - далеко не рідкість, але вона - не рішення для відмінних дизайнерських рішень, які ми розглянемо в цій статті. Звичайно, чим більший простір кімнати, тим більше можливостей для реалізації різних ідей та фантазій, однак і в оформленні маленької ванної кімнати можна вигадати багато чого цікавого. Більше того, якщо грамотно поставитися до оформлення, можна створити ілюзію "великого приміщення". І з питанням: "Як створити крутий дизайн для маленької ванної кімнати, візуально розширивши простір?" - Допоможуть наші дизайнери.

1. Порада щодо вибору форми та кольору плитки


Те, що головним чином здатне візуально збільшити або зменшити габарити ванної кімнати – це оздоблення. Це може бути декоративна штукатурка, пластикові панелі, фарба, але найкраще для обробки стін в оформленні саме маленької ванної кімнати використовувати плитку, у неї є величезна перевага - форма, яка якраз і може відтворити ту саму ілюзію "великого приміщення", або зменшити його ще більше.

При виборі плитки для оформлення маленької ванної кімнати, крім матеріалу з якого вона буде зроблена, варто враховувати два найважливіші аспекти – колір та форма.

Колірна гама маленької ванної кімнати наперед визначена її розмірами. Якщо ж ви все-таки хочете візуально розширити площу кімнати, не варто вдаватися до темних кольорів, але тут вони вам не помічники. Візуально збільшують межі - світлі відтінки кольорів, як, наприклад, пастельні, але найкращий варіант - це, звичайно, білий.

Форма плитки має бути витягнута, не квадрат, а саме витягнута. Зі стандартних геометричних форм відмінно підійде прямокутна. Важливо! При укладанні прямокутної плитки (або будь-якої іншої "витягнутої" форми) - "малюнок" має бути горизонтальним. Якщо ж ви будете розташовувати таку плитку вертикально, вона тільки витягне візуально стіни, і тим самим, звузить і так маленьку ванну кімнату.

2. Не варто забувати про стелю


Стеля заслуговує не менше уваги, ніж стіни та підлоги, тому не варто про нього забувати. У дизайні невеликих ванних кімнатах, при грамотному оформленні, стеля здатна непогано так збільшити масштаби приміщення.

Ні для кого не буде великим відкриттям, якщо ми скажемо вам про те, що дзеркало у ванній кімнаті зорово розширює простір. Уявіть, як круто виглядатиме дзеркальна стеля у дизайні вашої маленької ванної, це просто ідеальне рішення, а також функціонально та естетично.

3. Висвітлення, яке не займає місце


Що стосується джерела світла, яке зазвичай висить у вас на стелі у вигляді лампи або люстри – забудьте про нього. Таке джерело світла лише дарма займає собою простір, якого й так не вистачає. Для крутого та стильного оформлення маленьких ванних кімнат чудово підійде світлодіодний гідроізольований стрічковий світильник.

4. Сантехніка


З візуальним розширенням маленької ванної кімнати, не варто забувати та про економію місця, вже наявного, тому для дизайну маленьких ванних кімнат відмінно підійде підвісна сантехніка, наприклад, можна використовувати підвісні тумби з умивальником. Сантехніка такого роду компактна, а також практична та зручна у питанні щодо підтримання чистоти у ванній.

Місця, що знаходяться на перефірії стін, при оформленні маленьких ванних кімнат потрібно використовувати по максимуму, тому кутова сантехніка чудово підходить для дизайну маленької ванної кімнати. Це відмінний спосіб заощадити місце у ванній, яка й так у дефіциті. В інтернет-магазині «Snail» ви можете знайти той чи інший сантехнічний елемент, що підходить для ванни невеликих розмірів, наприклад, кутова раковина «РОКСАНА».

Про питання: "Душ чи ванна?" - Довго думати не доведеться. З метою економії бракуючого місця, слід було б відмовитися від громіздкої ванни на користь не дуже громіздкої душової кабіни.

5. Де зберігати всі лазні оздоблення, коли місця не вистачає?


У дизайні маленької ванної кімнати дуже корисні речі, які включають відразу дві або більше функції. Так, наприклад, дзеркальна шафа зможе візуально розширити невелике приміщення, а також стане чудовим місцем зберігання різного роду банного оздоблення.

Полиці для зберігання різних гелів, шампунів, бальзамів разом із гачками для мочалок ви можете встановити безпосередньо в саму душову кабіну. Також заповнити пропуски в оформленні маленької ванної кімнати, представлені у вигляді верхньої частини кутів, вам допоможуть кутові підвісні полиці.