Кошик
Безкоштовна доставка
по всій Україні

У чому різниця між натуральним матеріалом та штучним каменем?

Натуральний камінь є одним із найдавніших будівельних матеріалів, який цілком затребуваний і в наші дні. Він має колосально високу міцність і зносостійкість, до того ж у даного матеріалу дуже непогані естетичні дані, які включають багату палітру кольорів і таку ж багату варіацію унікальних орнаментів. Штучний камінь створений за його подобою. Однак саме штучному каменю споживачі віддають більшу перевагу, ніж матеріалу натурального походження. Чому ж так відбувається і в чому різниця між штучним каменем і натуральним?

Як відрізнити натуральний камінь від штучного?

Зовні штучний камінь і камінь природного походження хоч і дуже важко, але все ж таки помітні (безумовно, ступінь цієї труднощі залежить від якості технічних робіт зі створення штучного каменю), для «недосвідчених очей» цієї візуальної різниці і взагалі, можна сказати, не існує . Але якщо ви ставите питанням: «Як все-таки відрізнити натуральний камінь від штучного?», то основні критерії, за якими можна обчислити копію.

Малюнок


Допустимо перед вами шикарна мармурова ванна, придивіться до самого зображення на поверхні каменю, до того прекрасного хитромудрого візерунку, настільки характерного для мармуру, якщо візерунок однорідний, будьте впевнені, виріб виконаний зі штучного мармуру. Справа в тому, що в цьому світі більшість процесів хаотичні, у тому числі процес створення гірських порід. У природі ви ніколи не знайдете ідентичні фрагменти, уламки справжнього мармуру.

Але є один нюанс. Не варто робити поспішних висновків про походження матеріалу тільки по одному малюнку, адже технічна робота зі створення штучного каменю може бути настільки висока, що в кінцевому рахунку копію від оригіналу суто візуально буде дуже важко відрізнити навіть досвідченому оку. І, можливо, цей пункт не допоможе вам визначити з ймовірністю 100%, виріб зі штучного каменю перед вами або з природного, але він може вказати на дуже високу якість предмета інтер'єру зі штучно створеного матеріалу.

Вага


Якщо у вас є можливість якимось чином виміряти або відчути тяжкість кам'яного виробу, то знайте, штучний камінь завжди в рази легший за природний, і тут вже нюансів ніяких немає, є тільки не завжди здійснена можливість підняти кам'яний виріб, через його великі розміри.

Температура


При однаковій температурі навколишнього середовища, природний камінь на дотик холодніший. Через відмінний склад штучний камінь адаптується до навколишньої температури швидше. Однак, і у натурального, і штучного каменю дуже висока стійкість до різних температур. Так, ви можете без побоювань замовляти душові піддони або стільниці з мармуру. Ці вироби будуть служити вам і вашому комфорту вірою та правдою багато років.

Переваги штучного каменю


Композитний матеріал набагато дешевший за природний і при цьому не поступається йому в практичній та естетичній складових. Більше того через розвиток технологій і накопичених людиною знань, штучний матеріал здатний навіть перевершувати натуральний камінь у багатьох аспектах.

Легкість

Та та сама значно менша вага вже є перевагою штучного каменю. Адже посудіть самі, чим менша вага виробу, тим легше його транспортування та подальше встановлення. Порівняно менша вага штучного каменю ніяк не впливає на міцність самого матеріалу!

Гігієнічна безпека

Напевно, однією з головних переваг штучного каменю є його щільна структура, тобто композитний матеріал не має жодних пір (навіть мікроскопічних), на відміну від природного. А чим менше всіляких важкодоступних повітряних порожнин усередині матеріалу, тим менша ймовірність появи різноманітних неприємних і навіть шкідливих для вашого здоров'я бактерій і мікробів. Вже тільки за цей пункт штучний камінь можна назвати найкращим, а то й чи не найкращим матеріалом для ванної кімнати.

До речі, відсутність пористості також не дозволяє різного роду рідин надовго залишитися у вигляді плями на поверхні вашої стільниці або будь-якого іншого виробу зі штучного каменю. Адже вони просто не можуть проникнути хоча б на міліметр в товщу штучно створеного матеріалу, тому досить просто протерти вологою ганчіркою та плями як не бувало.

Пластичність та легкість у реставрації

Якщо на вашій раковині або стільниці зі штучного каменю з'явився слід від якого-небудь неакуратного механічного впливу, будь то подряпина, скол та інше, ця справа легко поправна шліфуванням або будь-якою іншою відповідною монтажною роботою, після якої ваша раковина або стільниця будуть виглядати як новенькі . І жодного нагадування про нещодавнє пошкодження не залишиться. Але якщо справа стосується каменю натурального походження, реставраційні роботи будуть дуже важко здійснити, а то й зовсім не можливі.

Чи так виправдана дорожнеча природного матеріалу?

І хоча предмети інтер'єру зі штучного каменю здатні виконувати свої функції довгі роки, до виробів же, висічених з натурального каменю, заслужено застосовно вираз - "на віки".

Однак натуральний камінь має ряд певних недоліків (яких немає у штучного), і серед цих недоліків значитися аж ніяк не низька ціна. Така висока вартість обумовлена ​​місцем добування і найскладнішим технічним процесом з виготовлення того чи іншого атрибуту інтер'єру, оскільки, заглиблюючись трохи в процес створення таких виробів, найчастіше ту саму раковину для ванної кімнати роблять із цільного шматка природного каменю, а це не машинне виробництво , А ручна робота. Тому сума за один виріб з природного каменю може досягати просто нечуваних цифр.

Однак, чи виправдано таке вкладення? Дивлячись, як розставляти пріоритети! Але якщо говорити про штучне каміння, тоді це той матеріал, який увібрав у себе всі переваги натурального каменю, виключивши недоліки останнього.